Skip to main content
yönetilen hizmetler nedir

Yönetilen hizmetler nedir, ne işe yarar, hangi tür hizmetleri içerir ve kimler kullanmalı gibi soruların cevapları için yazımızı okumaya devam edin!

Yönetilen Hizmetler Nedir?

Yönetilen hizmetler; altyapılarınızın, network ve güvenliğinizin, uygulamalarınızın ve database’lerinizin üçüncü taraf bir sağlayıcı tarafından sizler için yönetilmesi hizmetine verilen addır. Kimi zaman işletim hizmetleri olarak da adlandırılabilirler.

Yönetilen Hizmetler Ne İşe Yarar?

Yönetilen hizmetler; hizmet sağlayıcı tarafından, hizmet alan işletmenin sistemlerinin, uygulamalarının, network ve güvenliğinin 7/24 izlenmesini sağlar. Olası bir risk durumunda riski izler, önleyici faaliyetleri yerine getirir ve süreci işletmeye raporlar. Bu sayede altyapı yönetiminizi düşünmenize gerek kalmaz ve eforunuzu iş/ürün geliştirme süreçlerine aktarabilirsiniz.

Yönetilen Hizmetler Hangi Tür Hizmetleri İçerir?

Yönetilen hizmetler kapsamında birden fazla konuda, ihtiyaçlarınız doğrultusunda hizmet alabilirsiniz.

  • Yönetilen altyapı
  • Yönetilen uygulama ve database
  • Yönetilen network ve güvenlik
  • Yönetilen yedekleme
  • FKM & iş sürekliliği
  • Yönetilen izleme
  • Servis masası hizmetleri

Yönetilen altyapı hizmeti ile altyapınız 7/24 izlenir ve güvende tutulur. Olası risk durumlarında müdahale edilir ve tüm bu süreçler size raporlanır. Bunun yanı sıra altyapılarınızda bir bakım yapılması gerektiğinde yönetilen altyapı hizmeti sağlayıcı bunu da size hizmet olarak sunar. Bakım çalışmaları da gerçekleştirilir.

Yönetilen altyapı hizmeti kapsamında Eclit’ten; yönetilen sunucu, yönetilen depolama ve yönetilen sanallaştırma hizmeti alabilirsiniz.

Yönetilen uygulama ve database ile şirketlerin web sunucuları, veritabanları ve kritik IT yapıları yönetilir. Bu hizmeti üçünü taraf bir sağlayıcıdan alarak zaman ve masraftan tasarruf edebilirsiniz.

Yönetilen uygulama ve database hizmeti kapsamında Eclit’ten alabileceğiniz hizmetler şunlardır; veri tabanı işletimi, basis yönetim hizmetleri, yönetilen mail, yönetilen web server, veri tabanı yönetimi, yönetilen active directory, yönetilen terminal ve yönetilen dosya sunucu sistemleri.

Yönetilen network ve güvenlik hizmeti ile network altyapınız kesintisiz olarak izlenir. Herhangi bir risk durumunda olası risk tespit edilir ve riske müdahele edilir. İlgili müdahale ve süreç raporlanır. Bunun yanı sıra periyodik güncellemeler ile performansınız arttırılır. Güvenlik tehditlerine karşı da koruma sağlayan hizmet, ağınızın güvende olmasını sağlayarak iş sürekliliğinizi destekler.

Yönetilen network ve güvenlik hizmeti kapsamında Eclit’ten; yönetilen switch/router, yönetilen firewall, yönetilen load balancer, yönetilen AP controller ve yönetilen antivirüs hizmeti alabilirsiniz.

Yönetilen yedekleme ile verileriniz bir hizmet sağlayıcı tarafından yedeklenir ve korunur. Bu hizmet ile verileriniz güvenle saklanır ve herhangi bir felaket durumunda yönetilen yedekleme hayat kurtarabilir.

FKM & iş sürekliliği hizmeti ile kritik verileriniz yedeklenir, izler ve gerektiğinde hızla geri yüklenir. Bu hizmet sayesinde dijital tehditlerin önüne geçebilirsiniz. 

Yönetilen izleme ile işletmenizin sahip olduğu sistemler ve cihazlar kolayca yönetilir. Doğru kurgulanmış bir izleme sistemi sayesinde iş verimliliğiniz artar.

Servis masası hizmetleri ile şirketlerin günlük işlerinin sorunsuz işlemesi ve kesintisiz devam etmesi sağlanır.

yönetilen servis nedir
İçeriği analiz eden Bing Image AI ile oluşturuldu.

Yönetilen Hizmetler Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

  • Operasyonel yükten kurtulursunuz.

Yönetilen hizmetler arasında yer alan yönetilen işletim hizmetleri, sizin IT altyapınızı yönetme yükünden kurtarır. Yönetim yükü ve masrafından kurtulduğunuzda diğer işlerinize daha çok efor sarf edebilirsiniz.

  • Altyapınız 7/24 izlenir.

Proaktif izleme sayesinde, altyapılarınız 7/24 izlenir. Bu sayede olası sorunlar hızlıca tespit edilip sorunlara müdahale edilebilir. Kesintisiz izleme sonucunda sistemleriniz güvenli şekilde çalışır.

  • İşletim sistemleriniz uluslararası sertifika standartlarına uygun yönetilir.

İşletim sisteminiz ITIL deneyimlerine ve ISO 20000, ISO 27001 gibi uluslararası standartlara uygun olarak yönetilir.

Kimler Yönetilen Hizmetler Kullanmalı?

Kritik verilere sahip işletmeler, bir IT ekibi kurma masrafından kaçınmak isteyen şirketler, sistemlerinin 7/24 kesintisiz ve güvenle işlemesini isteyen herkes, yönetilen hizmetlerden faydalanabilir.

Yönetilen Hizmetlerin Maliyeti Nedir?

Yönetilen hizmetlerin maliyetini, tercih edeceğiniz hizmete göre değişiklik gösterir. Hizmetlerimiz hakkında bilgi ve teklif almak için bize ulaşabilirsiniz!