Skip to main content
buluta geçiş 5 sebep
İçeriği analiz eden Bing AI Creator ile oluşturulmuştur.

KOBİ’ler dünya ekonomilerinin atardamarlarıdır. Ekonomik büyümeye yüksek katkı sağlar. Bugünün rekabetçi ekonomisinde ayakta kalmak ve büyümek için ise teknolojik gelişmelere ayak uydurmaları şart. Bu modernizasyon ve dijitalleşme süreçlerini göz önünde bulundurarak birçok KOBİ buluta geçiş yapmayı tercih ediyor.

Peki, neden?

KOBİ’lerin Buluta Geçmesi İçin Beş Kritik Neden

1. Sayıca Yetersiz İnsan Kaynağı

KOBİ’ler çoğunlukla kaynak sıkıntısı çeker. Mevcut personel, her acil işi yapacak kadar yeterli zamana sahip değildir. BT altyapısı dışarıya devredilmediği takdirde, BT yöneticisi kuruluşu güvenli ve düzgün bir şekilde çalışır halde tutmak aşırı iş yükü gerektirebilir. Bulut altyapısına ve web uygulamalarına geçiş yapmak tam da bu noktada kurtarıcı hâle gelir.

Buluta geçiş, iş yükünü azaltır ve kuruluşun BT altyapısı uzaktan yönetilirken daha kritik projelere odaklanmalarını sağlar. Rekabet avantajı sağlamayan projelere harcanan zaman, mümkün olduğunca dış kaynaklara aktarılırsa, kurumun iş yükü hafifler.

2. Verimlilik Artışı

Birçok bulut çözümünün, hem KOBİ’lerin hem de MSP’lerin verimliliğini artırdığı bir gerçektir. Örneğin; buluta geçiş, IT ekibinizin iş yükünün bir kısmını dışarıya aktarmak demektir. Bu da elbette, ekibinizin daha önemli projelere daha çok vakit ayırabilmelerine yardımcı olacaktır.

BetterCloud verisine göre SaaS uygulamaları ile son kullanıcılar, %48 daha az e-posta, %30 daha az planlı toplantı ve %25 daha yüksek müşteri memnuniyetine ulaşabilir.

3. Esneklik

Fiziksel bir altyapının getirdiği kısıtlamaların aksine, bulut altyapısı ve web uygulamaları ile son kullanıcılar, ihtiyaçlarına en uygun çözümleri esnek şekilde kullanabilirler. Verilerin ihtiyaç duyulduğunda herhangi bir sorun olmadan dışa aktarılabileceğinden emin olmak kritik öneme sahiptir. Çünkü herhangi bir ihtiyaç durumunda geçiş ya da taşıma yapabilmeleri gerekir. İşte buluta geçişin sunduğu en büyük esneklik de tam olarak budur. Verilerinize herhangi bir cihazdan ve herhangi bir lokasyondan erişebilirsiniz. Bulut teknolojileri sayesinde anlık ihtiyaca göre depolama alanınızı artırabilirsiniz.

4. İşletme Giderleri (OpEx)

KOBİ’ler için nakit akışı oldukça önemlidir. Bu nedenle fayda göreceklerine emin oldukları yatırımlar yapma eğilimindelerdir. Her zaman pahalı teknoloji yatırımlarına ya da ürünlerine ayrılacak bütçeleri olmayabilir. Bulut altyapısı, sunduğu BT çözümleri ile satın almak ve sahip olmak zorunluluğunu tamamen ortadan kaldırdı. KOBİ’lerin artık sunucular, ağ ekipmanları, yazılımlar ve daha fazlası için ödeme yapmaları gerekmiyor.

Inbound logistics araştırmasına göre işletmeler buluta geçtiklerinde;

  • Operasyonel maliyetlerinde ortalama %16,
  • BT harcamalarında %15,
  • Ortalama BT bakım maliyetlerinde %17 azalma,

görüldü.

Bulut bilişim, işletmelerin mevcut büyüme modellerine uyum sağlar, hem çalışanların hem de müşterilerin uzaktan erişim sağlayabileceği daha erişilebilir çalışma alanları yaratmalarına olanak tanır. Bulut çözümlerinin büyük çoğunluğu aylık olarak satın alınabilir.

5. Sahip Olma Maliyeti

Bulut çözümleri, her zaman fiziksel çözümlerinden daha uygun fiyatlıdır. Bulut teknolojileri sayesinde temel maliyetler, yönetilen hizmetler, kurulum maliyeti, lisanslar, ve pahalı teknolojik aletlere bütçe ayırmanıza gerek kalmaz. Buluta geçiş yaptığınızda, hizmet sağlayıcınız sizin için tüm bu süreçleri yönetiyor olur.

buluta geçiş 5 sebep
İçeriği analiz eden Bing AI Creator ile oluşturulmuştur.

Hâlâ Buluta Geçişe İkna Olmadıysanız…

Kobi Özel Günü raporuna göre KOBİ’lerin %70’inin bir dijitalleşme stratejisi yok. Fakat gelecekte rekabet gücüne sahip olacaklar sadece dijitalleşenler olacak. Siz de vakit kaybetmeden dijitalleşme sürecine geçiş hakkında daha fazlasını öğrenmek isterseniz  Eclit Buluta Geçiş kılavuzunu buradan indirerek konu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.