KOBİ’lerin Teknolojik Dönüşümüne Yanıt Yönetilen Hizmetlerde

Ekleme Tarihi: 14.11.2022 | Yazar: Eclit

Ülke ekonomimizin yüzde doksan sekizini oluşturan küçük veya orta ölçekli bir işletme olarak işinizi büyütmek, müşteri memnuniyetini artırmak, globale açılmak istiyorsunuz. Bu yolun dijitalleşmeden geçtiğini de biliyorsunuz. Belki yatırımın pahalı olabileceğine karşı bir inancınız sebebiyle, belki de doğru istihdamı gerçekleştiremediğiniz için dijital dönüşüm konusunda yeterli mesafeyi henüz kaydedemediniz. Bu dönüşümü neden önceliklendirmeniz gerektiğini ve yönetilen hizmetlerle nasıl kolaylaştırabileceğinizi öğrenmek ister misiniz?

İşler büyürken, müşteri ihtiyaçları doğru yönetilmeli

Pandemiyle birlikte fiziksele dayalı olan ekonomik ve sosyal hayat, tahminimizden de kısa bir sürede sanala kaydı. Hem müşteri sayısı hem talepler artınca hızlı ve doğru yanıt verebilmek daha da önem kazandı. Çalışan sayısı ne kadar az olursa olsun tüm işletmelerin teknolojik olarak alt yapılarını güncellenmesi hatta kapasitelerini artırması artık vazgeçilmez bir gerçek.

Teknolojik gelişmelere yönelik altyapısal ihtiyaçlar artıyor

Dijital çağ, endüstri 4.0 derken, teknolojinin her geçen gün geliştiğini gözlemliyoruz. Bulut teknolojisi, iş süreçleri otomasyonu, yapay zeka, artırılmış gerçeklik ve daha nice terim daha sık telaffuz ediliyor. Teknolojiyle birlikte süreçler hızlanıyor, cihazlar akıllanıyor, müşteri beklentileri de aynı oranda artıyor. Küçük ya da orta ölçekli bir işletmenin bilgi teknolojileri ihtiyaçlarını bütünsel olarak kendi bünyesinde karşılaması için ise ciddi bütçe, başarıyla yönetebilmesi için insan kaynağı gerekiyor.

Siber ataklara karşı ve verinin korunması için güvenlik şart

Bütün bu gelişmelerin yanında işin ayrıca güvenlik boyutu da var. Siber ataklar sadece büyük kurumların ya da ünlülerin hesaplarını hedef almıyor. Yapılan uluslararası araştırmalar gösteriyor ki siber atakların yüzde kırk üçü, küçük ve orta ölçekli işletmeleri hedef alıyor. Üstelik, uzaktan çalışma modeline geçişle birlikte bu atakların arttığı da gözleniyor. Böyle olunca, müşteri bilgilerinin güvenliği kadar kurum özvarlıklarının korunması da önem kazanıyor.

KOBİ’lerin dijital dönüşümü, yönetilen hizmetlerle kolaylaşıyor

Küçük veya orta ölçekli işletmenin, yeni çağın gerekliliklerini karşılayan bilgi teknolojileri ihtiyaçları yönetilen hizmetlerle artık daha kolay sağlanabiliyor. Yönetilen hizmetler, altyapı, işletim sistemi, güvenlik, veri tabanı, uygulama ve bulut yönetimi de dahil olmak üzere bilgi teknolojilerine yönelik ihtiyaçların kesintisiz ve güvenli şekilde kurum adına sürdürülmesini kapsar.

Yönetilen hizmetler KOBİ’lere öncelikle maliyet avantajı sağlıyor. Sınırlı bir bütçeye ve sınırlı kaynaklara sahip olan KOBİ’lerin bilgi teknolojileri konusunda her altyapısal yeniliği yakalamaya çalışması yorucu olabilir. Gerekli yetkinlikteki uzmanları istihdam etmek de yıllık bütçede ciddi bir kalem oluşturur.

Yönetilen hizmetler sayesinde işin uzmanı olan bir ekipten kesintisiz hizmet alabilir, işletmeniz için gerekli olan teknik altyapıya daha uygun maliyetlerde sahip olabilir, her türlü güncelleme ve bakım ihtiyaçlarınızın tam zamanlı olarak karşılanmasını sağlayabilirsiniz. Böylece, sadece sorun çözmek ya da onarım ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan bir iç sistem yerine, süreçlerinizin kolaylıkla ilerlemesine yardımcı olan bir iş ortaklığı kurarak hem operasyonel hem ticari performansınızı artırmaya odaklanabilirsiniz.

KOBİ’ler yeni teknolojilere yönetilen hizmetlerle erişiyor

Teknoloji bu kadar hızlı ilerlerken, katma değerli projeler üreterek verimliliği artırmak en önemli performans kriterlerinden biri. Bu koşulu sağlamanın yolu da teknolojik altyapıda değişiklikler yapmayı gerektiriyor. Standart veri merkezleri yerine bulut ya da çoklu bulut sistemine geçerken KOBİ’ler için verimlilik kadar uygun maliyet de önem kazanıyor. Yönetilen hizmetler, güncel olan her türlü teknolojik yeniliği işin uzmanı yetkin ekiplerle yönettiği için tüm ihtiyaçları doğru analizi, planlama ve uygulamasını kolaylıkla yönetiyor.

Tabii ki, bu kadar teknolojik yatırımın en iyi şekilde korunması da gerekiyor. Küçük ya da orta ölçekli bir işletmesiniz diye, “siber saldırıların odağında bile olmam” düşüncesi fazlasıyla yanıltıcı olabilir. Kimlik avı, kötü amaçlı yazılım ve diğer dijital tehditlerin yanında felaket senaryolarına karşı her türlü yedeklemenin ve en kısa sürede kesintisiz şekilde hizmet verebilmenin sağlanması şart. Bugüne kadar oluşturduğunuz veri bankanızı ve finansal varlıklarınızı yönetilen hizmetlerle en güvenli şekilde koruyabilirsiniz. Düzenli yazılım güncellemeleri, en son siber güvenlik hizmetleri ve veri yedeklemeleri işletmenizin ve müşterinizin verilerinin güvende olmasını sağlar.

Eclit olarak tüm bu teknolojik gereklilikleri konusunda uzman ekibimizle kesintisiz olarak sunuyoruz. İşletmenizin en yeni teknolojilere uyumu, işinizi güvenle büyütmek için gereken ihtiyaç analizini yaptırmak isterseniz bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.