Üretim Sektöründe Teknolojik Dönüşüm

Ekleme Tarihi: 21.10.2022 | Yazar: Eclit

Yeni teknolojiler ve dijital dönüşüm, hayatımızın her alanına yayılmakla birlikte iş dünyasının alışkanlıklarını da kökünden değiştiriyor. Tüm endüstrilere ve iş süreçlerine yansımış olan bu yeni metotlar, üretim sektörü başta olmak üzere bütün sektörlere bütünleşmiş süreçlerin getirisiyle hız, kalite, maliyet ve zaman tasarrufu sağlıyor.

Dijitalleşen üretim süreçlerinin ardından verimliliğin geldiği aşikâr. Peki, bu nasıl gerçekleşiyor? Üretimin, “daha az zaman ve daha fazla kaliteli iş” çerçevesinde hareket etmesi ile, odaklanılan konular değişiyor ve işletmeye rekabet avantajı kazandırılıyor.

İçindekiler

  • Endüstri 4.0 Nedir?
  • Teknolojik Dönüşümün Maliyetleri Düşürmeye Etkisi
  • Üretim Sektöründe Faaliyet Gösteren Kuruluşların Teknolojik Dönüşümü
  • Üretim Sektörü Çözümlerinde Eclit’i Farklı Kılan Ne?

1. Endüstri 4.0 Nedir?

Endüstri 4.0, dördüncü bir Sanayi Devrimi’ne işaret eden ve sanayide dijitalleşmeyi öngören bir kavram olma özelliği taşıyor. İşletmelerin, artan rekabet koşullarına uyum sağlaması ve geride kalmaması için atması gereken teknolojik adımları öngörüyor ve bunların uygulanmasına ön ayak oluyor.

Sanayide öngörülen bu adımlar, üretim sektöründe de kabul görmüş ve uygulamalarına başlanmış durumda. Örnek vermek gerekirse, dijitalleşmenin ışığıyla aydınlanan karanlık ve akıllı fabrikalar, maliyetlerin düşmesinde ve üretimin hızlanmasında büyük rol oynuyor.

2. Teknolojik Dönüşümün Maliyetleri Düşürmeye Etkisi

Tüm uluslararası standartlar göz önünde bulundurularak yönetilen altyapılar sayesinde, artık her ölçekten işletme teknolojinin desteğiyle hem maliyetlerin düşürülmesine hem de iş sürekliliğinin geliştirilmesine şahitlik edebiliyor.

Büyük veya küçük işletme fark etmeksizin tekstil, otomotiv yan sanayi, beyaz, kahverengi eşya ve yiyecek içecek üretimi, madencilik, matbaa, yapı ürünleri ve daha fazlası için; son kullanıcı, internet, altyapı ve sunucu sistemleri yönetimi desteği ile verimlilik ve esneklik sağlanabiliyor.

3. Üretim Sektöründe Faaliyet Gösteren Kuruluşların Teknolojik Dönüşümü

Faaliyet gösterilen sektörde sağlam bir yer edinmek için yerinde saymamak ve en büyüklerin standartlarına erişmek için çabalamak önem arz ediyor. Buradan hareketle, Türkiye’nin en büyük kurumlarının kullandığı yetkinlikteki teknolojiye; elektrik, su kadar kolay ulaşmak, işletmelere sektör devleri standartlarında hizmet vermeyi sağlıyor.

Kullandığın kadar öde” prensibiyle ilerleyen iş süreçleri, işletmeleri ekstra maliyetlerden koruyor ve bu alanda tasarrufa götürüyor. Bu noktada, maliyetleri düşürürken iş sürekliliğini geliştiren ve global standartlara uygun bir işletme olma yolunda destekçi olarak konumlanan bir IT firması ile çalışmak önem arz ediyor.

İş dünyası, yerinde durmayan ve sürekli değişen bir olgu ve bu olguya uyum sağlayabilmenin tek yolu, koşullara hızla uyum sağlayan çözümlerden yararlanmaktan geçiyor. Yani, hızlı çözüm ve yüksek verimlilik grafiğinde, paralel olarak sürekli yukarı yönlü bir ivme kaydetmek mümkün.

Sanılanın aksine eskiyen IT altyapılarına yatırım yapmak, ne yazık ki zaman ve para kaybından başka hiçbir sonuç doğurmuyor. Yönetilen hizmetler sağlayıcı üzerinden en son teknolojiye sahip çözümlere erişmek, mevcut altyapıya yapılacak yatırımlardan daha efektif sonuçlar veriyor.

Koşullar ne olursa olsun üretimin asla aksamaması gerektiği konusunda herkes hemfikir. Bunun sağlanması için gerekenler ise çok basit: 7 gün 24 saat çalışan bir destek ekibi ve teknik sorunlara anında müdahale şansı.

4. Üretim Sektörü Çözümlerinde Eclit’i Farklı Kılan Ne?

Peki, tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Eclit, üretim süreçlerine teknoloji desteğiyle nasıl değer katıyor? Uzman Eclit mühendisleri ve güçlü Eclit Bulut yapısı ile desteklenen felaket kurtarma, iş sürekliliği ve bulut yönetimi gibi hizmetler IT standartlarında çığır açarak regülasyonlara uyumlu bir çalışma ortamı sağlıyor.

Farklı veri merkezleri üzerinde kurulu güçlü bulut altyapısı ve felaket kurtarma sistemleri konusundaki uzmanlığı ile işletmelerin üretim faaliyetlerini güvenceye alıyor.

En önemlisi ise, karmakarışık sanılan ve göz korkutan IT işlerini yalınlaştırarak ek yatırıma gerek kalmaksızın “kullandığın kadar öde” prensibiyle güvenli bir sistemde çalışmayı sağlıyor.

Siz de üretim sektöründe faaliyet gösteren işletmenize değer katmak istiyorsanız bizimle hemen iletişime geçin.