Perakende Sektörünün En Önemli Gündemi: Teknoloji

Ekleme Tarihi: 05.12.2022 | Yazar: Eclit

Dünya çapında ekonomilerin can damarı olarak işaret edilen perakende sektörü, salgın döneminde edindiği e-ticaret desteği ile büyüme ve gelişme hızını katladı. Öyle ki, 2022 sonunda perakende sektörünün küresel hacminin 30 trilyonu aşması beklenmekte.

Rakamların da gösterdiği üzere ülke ekonomilerinin en büyük paylarından biri olan perakende sektörü, her geçen gün değişmeye ve gelişmeye devam etmekte. Bu değişime ayak uydurmanın anahtarı ise teknolojik gelişmelerin yakından takibi ve doğru araçların kullanımı.

İçindekiler

  • 1. Perakende Sektörüne Dair
  • 2. Doğru Teknoloji Ortağı Seçimi
  • 3. Perakende Sektörü Neden Teknoloji Desteği Almalı?
  • 3.1. Yüksek Müşteri Memnuniyeti
  • 3.2. Başarılı Bir e-Ticaret Altyapısı
  • 4. Perakende Sektöründe Eclit Farkı

1. Perakende Sektörüne Dair

Teknoloji, son yıllarda perakende sektörünün gündeminden düşmeyen bir konu başlığı. İş süreçlerine sağladığı katkı ve müşteri deneyiminde meydana getirdiği iyileştirmeler ile perakende sektörü gözünü teknolojiden ayırmamakta.

Teknolojiden haberdar olmak kadar, ortaya koyduğu yenilikleri işletmelere entegre etmek de önem arz ediyor. Sürekli bir değişim ve dönüşüm içerisinde olan iş dünyasında başarının anahtarı, geleceğe uyumdan geçiyor.

2. Doğru Teknoloji Ortağı Seçimi

Alışveriş merkezlerinden restoran ve kafelere, zincir mağazalardan butik e-ticaret şirketlerine kadar pek çok işletmenin bilişim altyapıları teknolojik desteğe ihtiyaç duyuyor ve bu aşamada yanlış iş partnerleriyle çalışmak, işleri olduğundan daha karmaşık hale getirmeye yol açıyor.

Bir önemli yapı taşı da danışmanlık alınan firma tarafından sağlanan desteğin niteliği ve niceliği. Eğer altyapılar saldırılara 7/24 açıksa, teknoloji danışmanı firmalar da 7/24 müdahale desteğine hazır olmalı.

Bahsi geçen kurum veya işletmenin altyapı geçmişini yeterince iyi tanıyan ve işinde iyi bir ekip, altyapının her an güvende olduğunun en önemli kanıtıdır. Yeterince iyi bir teknoloji danışmanı ile çalışmak, işletmelerin kendi işlerine daha fazla konsantre olması anlamına gelir.

3. Perakende Sektörü Neden Teknoloji Desteği Almalı?

Eskiyen altyapılarla yola devam edilebileceği, teknik destek olmaksızın altyapı süreçlerinin yürütülebileceği, bu tür desteklerin hem oldukça karmaşık hem de maliyetli olduğu yönündeki şehir efsaneleri artık önemini yitirdi.

Yepyeni altyapılara düşük maliyet, 7/24 teknik destek ve oldukça basit iş yapış biçimleriyle ulaşmak mümkün.

3.1. Yüksek Müşteri Memnuniyeti

Alanında başarılı bir teknoloji iş ortağı ile çalışmak ve altyapı iyileştirmelerinde bulunmak, “müşteri deneyimini” iyileştirerek “müşteri memnuniyetine” dönüştürüyor.

Kasa önünde yaşanan bekleme sürelerinin minimize edilmesi ve her türlü olumsuz senaryoya hazırlıklı olunması gibi ufak nüanslar, müşterilerin gözünde rakiplerden daha avantajlı bir konumda olmayı sağlıyor.

3.2. Başarılı Bir e-Ticaret Altyapısı

Hem olağan süreçte hem de kampanya dönemlerinde e-ticaret altyapılarının esnek ve güvenilir olması ile işletmelerin sağlayacağı avantaj had safhada.

Özellikle indirim dönemlerinde işletmelerin web sitelerinde meydana gelen çökmeler ve çeşitli mağduriyetler hem sektörde ciddi anlamda prestij kaybına hem de müşterilerin gözünde değer kaybına yol açıyor. Daha fazla istem kaynağına ihtiyaç duyulan bu dönemlerde, olumsuz durumlarla karşılaşmamak için yetkin bir destek almak şart.

Yüksek performanslı ve her koşula uyumlu bir web sitesi de, yine teknoloji danışmanlarının ürün ve çözümlerinin sorumluluğu altında.

4. Perakende Sektöründe Eclit Farkı

Eclit, olası kesintileri önleyen, anlık ihtiyaçlara uygun, ölçeklenebilir ve kesintisiz bir IT altyapısı oluşturur. 20 yılı aşan tecrübe ve saha çevikliğinin ışığında perakende sektöründe hizmet veren işletmelerin en büyük yardımcısı konumundadır.

Eclit mühendislerince perakende sektörü için oluşturulan teknoloji ve çözümler, işletme maliyetlerini düşürürken verimliliği artırır; proaktif yaklaşımlar sayesinde olası problemlerin önüne geçilir.

Perakende ve e-ticaret, 7 gün 24 saat teknik desteğe ihtiyaç duyar. Alanında uzman Eclit teknik ekibi, problemlere anında müdahale eder, olası kayıplar engellenir.

Altyapı kadar bütçe de Eclit’e emanet, zira “kullandığın kadar öde” prensibi ile maliyet tasarrufu hiç olmadığı kadar kolay.

Eskiyen IT altyapılarına yatırım yapmak, zaman ve maliyet kaybından başka sonuç doğurmaz. Eclit Bulut, en son teknolojiye sahip esnek yapısı ile işletmeleri büyük bir yükün altından kolaylıkla kurtarır.

Farklı veri merkezleri üzerinde kurulu güçlü bulut altyapısı ile desteklenen ve felaket kurtarma sistemleri konusundaki uzmanlığı ile fark yaratan Eclit, kurumları güvence altına alır.

İşletmenizin bünyesinde perakendeyi ve e-ticareti bilen yetkin bir IT ekibi kurmanın alacağı zaman ve gerektirdiği para malum. Eclit ile çalışın, işletmenizi tanıyan uzman Eclit ekibiyle ayrıcalıklı bir iş hayatının kapılarını aralayın. Eclit teknolojileriyle, işinize odaklanarak fark yaratın.

Siz de perakende sektöründe faaliyet gösteren işletmenize değer katmak istiyorsanız bizimle hemen iletişime geçin.