Dijitalleşmenin Sınırsız Evreninde Turizm Sektörünün Yeri

Ekleme Tarihi: 02.03.2023 | Yazar: Eclit

Dijital dönüşümün turizm sektöründeki yansımalarını doğru şekilde analiz etmek için gereken ilk adım, konaklama faaliyetleri yürüten işletmelerin kendilerine birkaç soru sormasından geçer. 

“Oteliniz, müşteri merkezli bir deneyim sunabiliyor mu? Çalışan faaliyetlerinizi hâlâ kâğıt kalem yöntemiyle mi kaydediyorsunuz? Kullanıcılar, otelinizle ilgili talep ettiği her bilgiye teknoloji vasıtasıyla erişebiliyor mu? Dijital dönüşümü yakalayabiliyor ve ona uyum sağlayabiliyor musunuz?” Bu soruların cevabında duraksamalar yaşıyorsanız, bilin ki bu alanda eksikleriniz var ve çabucak çözüme kavuşturulmalı.

Bu alanda gerekli adımların atılması, etkili bir pazarlama stratejisinden, verilerin gelecek için birer yol haritası olarak kullanılmasına; verimli bir işletme olmaktan, hedeflerin büyütülmesine ve yeni pazarlara açılma imkânına değin bir dizi olumlu sonuç doğurur.

İçindekiler

Otelinizin Dijitalleşme Süreci İçin Kendi Yolunuzu Keşfedin

Dijitalleşme süreci, keskin kurallara ve değiştirilemez yol haritalarına sahip değil. Bu da her işletmeye, kendi ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda “özelleştirilmiş” bir yol haritası çıkarmanın kapılarını aralamakta.

Yani, ihtiyacınız altyapı, bulut ve güvenlik hizmetleri ise bunlardan oluşan bir paket kullanma tercihi sizin elinizde. Öyle ki “kullandığın kadarını öde” prensibi bu noktada işletmelerde tasarruf önlemlerinin alınmasında bire bir.

Dijitalleşme, yani mevcut iş süreçlerine dair uygulama biçimlerinin dönüştürülerek teknolojiye uyarlanması, kuruluş kültürü, çalışan davranışları ve müşteri profili doğrultusunda şekillendirilebilir. Stratejik bir plan ve akıllıca tasarlanmış bir yol haritası, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için kârlılığın ve müşteri memnuniyetinin anahtarıdır.

Bir Turizm İşletmesinde Dijital Dönüşümün Kazanımları

Son yıllarda teknolojiden faydalanma kapasitemizin bir sınırı yok, her an her yerden bilgiye ulaşmaya elverişliyiz. Bunun başlıca sağlayıcısı ise mobil cihazlarımız. Bütün bir dönüşümü, iş süreçlerini ve bulut fonksiyonlarını mobil cihazlardan her an takip etmek ise büyük nimet.

Bir diğer ve en önemli kazanım ise müşteri deneyimindeki olumlu yönlü ivme. Teknoloji, müşteri verilerinin güvenle saklanmasından otel operasyonlarındaki verimliliğe; konaklama esnasında yaşanan deneyimden bir sonraki ihtiyaçta yeniden tercih edilmeye değin geniş yelpazede alanda müşteri memnuniyeti ve sadakati kazanmaya yardımcı.

Altyapı gereksinimleri ve bu gereksinimlerin etkin şekilde karşılanması ise bir başka konu başlığı. Turizm gibi işi başından aşkın sektörlerde bir de altyapı sistemleri, olası arızalar, 7/24 izleme ihtiyacı ve ölçeklenebilirlik gibi adımların firma içerisinde halledilmesi büyük maliyet ve nitelikli insan gücü gerektirir. Bu türden bir maliyet ve personel ihtiyacının, mali külfet haline gelmemesi için bir teknoloji partneri eşliğinde sağlanması elzem.

Sadece Günün Değil Geleceğin de Kurtarıcısı: Eclit

Eminiz ki teknoloji partnerlerinin hemen hepsi, bugünün teknolojisini kurumlara entegre etmeye elverişlidir fakat hem kurumsal işletmeler hem de KOBİ’ler için bu yeterli bir kıstas olmaktan çıktı.

Geleceğin olası teknolojileriyle uyumlu, değişen koşullara hızla uyum sağlayabilen ve turizm işletmelerini de aynı hızda buna adapte edebilen teknoloji partnerleri yüz güldürür. Eclit olarak biz, tüm bu yeterliliklere sahip olan bir dijital partner olmanın yanı sıra müşterilerimizin başarısı ve kârlılığı için çalışıyoruz.

IT” kimilerine göre ucu görünmeyen bir karanlık ve bu karmaşayı yönetmek oldukça zor. Eclit, kafalardaki tüm soru işaretlerini silen, yolu aydınlatan ve yalınlaştıran yapısıyla işletmeleri destekler.

Eclit ile neleri elde edeceğinize kısaca bakalım:

  • Her ölçekten işletmenin performansı artırılır, maliyetleri düşürülür,
  • KOBİ’lerin teknoloji gereksinimleri IT cihazı ve personeli gerektirmeden karşılanır,
  • Faaliyet gösterilen pazar hangisi olursa olsun rekabet şansı kazandırılır,
  • Altyapı ve sistemler 7/24 izlenir, yönetilir ve destek verilir,
  • Esnek ödeme yöntemleri ile IT maliyetlerinde %70 oranında tasarrufa gidilir,
  • IT’nin karmaşasından çekinen işletmeler için %100 yalınlaştırılmış hizmet sunulur,
  • Her işletmenin bir numaralı güvenilirlik indeksi olan müşteri verilerinin korunması üst düzey şekilde sağlanır,
  • Tüm süreç, işletme özelinde, kurumun ihtiyaçları doğrultusunda ve esnek şekilde tasarlanır.

Siz de turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmenize değer katmak istiyorsanız bizimle hemen iletişime geçin.